Politsei valmistus blokeerima iseseisvuslaste valimisjaoskondi (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania riigipolitsei ja Kataloonia kohalik politsei on saanud käsu mitte lasta inimesi võimalikele valimisjaoskondadele lähemale kui sada meetrit.
Hispaania riigipolitsei ja Kataloonia kohalik politsei on saanud käsu mitte lasta inimesi võimalikele valimisjaoskondadele lähemale kui sada meetrit. Foto: PAU BARRENA / AFP / Scanpix

Korrakaitsejõud kohalikust Mossos d’Esquadrast kuni riigipolitsei ja sandarmeeriaüksuseni Guardia Civil valmistusid eile võtma valve alla kohti, kus Kataloonia separatistid võiksid üritada 1. oktoobril läbi viia illegaalset iseseisvushääletust.

Lisaks 16 800 Mossose ja 6000 tavaliselt Kataloonias teenivale riigipolitsei ja Guardia Civili töötajale on Hispaania kirdepiirkonda saatnud veel 10 000 korrakaitsjat riigi teistest osadest. AFP kohaselt on praegu Kataloonias suurem osa riigi märulipolitseinikest. Võimud on juba varem kätte saanud kümme miljonit hääletussedelit.

Vaatamata sellele kinnitasid Kataloonia piirkonna iseseisvuslastest juhid, et referendum toimub. Piirkonnavalitsuse pressiesindaja Jordi Turull kutsus rahvast käituma kui 21. sajandi kodanikud ja trükkima oma hääletussedeli kodus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles