Islamiriik avaldas väidetavalt uue heliläkituse oma kõrgeimalt juhilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav Islamiriigi juht Abū Bakr al-Baghdādī.
Väidetav Islamiriigi juht Abū Bakr al-Baghdādī. Foto: REUTERS TV/REUTERS/Scanpix

Islamiriik (IS) avaldas neljapäeval väidetavalt autentse ja uue heliläkituse oma kõrgeimalt juhilt Abu Bakr al-Baghdadilt, viidates sellega, et rahvusvaheliselt tagaotsitav terrorist on endiselt elus.

Salvestus laaditi üles IS-i kontrollitavale veebiküljele al-Furqan ning sellelt kostab varasemate al-Baghdadi salvestustega sarnane mehehääl. Erakordselt kiivalt avalikkuse eest end varjav al-Baghdadi on esinenud avalikult vaid korra.

Viimane väidetavalt ehe helisalvestus al-Baghdadilt avaldati mullu novembris.

Vene ametnikud ütlesid juunis, et al-Baghdadi sai «suure tõenäosusega» surma Venemaa õhurünnakus Süüria linna Raqqa lähistel, mis on äärmusrühmituse 'de facto' pealinn. Samas ütlesid USA ametnikud veidi hiljem, et nende hinnangul on terroristide liider endiselt elus.

IS on kandnud viimastel kuudel nii Iraagis kui Süürias tõsiseid lüüasaamisi.

USA on terrorismi eest tagaotsitava al-Baghdadi tabamise eest lubanud välja käia kuni 25 miljonit dollarit, mis on suurim summa omataoliste seas. Koos temaga on "samal pulgal" terrorivõrgustiku Al-Qaeda praegune juht Ayman al-Zawahiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles