Prantsuse politseinikke süüdistatakse Kanada turisti vägistamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei embleem.
Prantsuse politsei embleem. Foto: Jacques Witt/SIPA/Scanpix

Kaht Prantsuse politseinikku süüdistatakse Kanada turisti vägistamises Pariisi politseijaoskonnas, teatas kanadalanna advokaat neljapäeval.

Väidetav rünnak leidis aset 2014. aasta aprillis. Eelmisel aastal otsustas Prantsuse kohus, et süüdistustel pole alust, mille järel kaebas naine otsuse edukalt edasi.

«Antud otsus annab mu kliendile, keda on mustatud kogu selle juurdluse käigus, tagasi väärikuse,» ütles tema advokaat Sophie Obadia. «Kohtuvõimud on viimaks tunnistanud, et seda naist, kes on välismaalane ja haavatavas positsioonis, rünnati seksuaalselt.»

Kaitsealused politseinikud, kes kuuluvad eriüksusesse BRI, võivad neljapäevase otsuse edasi kaevata.

Väidetavalt kohtasid politseinikud 2014. aastal töövälisel ajal purjus ning uimastite mõju all naist politseijaoskonna vastas pubis. Mehi süüdistatakse naise politseijaoskonda viimises ja tema vägistamises.

Ühe politseiniku sõnul oli tema seksuaalvahekord naisega «konsensuslik». Teise korrakaitsja sõnul leidis aset «vastastikune katsumine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles