Prantsuse ISi võitleja ema pandi terrori rahastamise eest vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äärmuslasest pojale raha saatnud Nathalie Haddadi.
Äärmuslasest pojale raha saatnud Nathalie Haddadi. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Prantsuse kodanik Nathalie Haddadi väitis, et saatis oma pojale raha, et viimane saaks end Malaisias ravida. Tegelikult oli poeg aga hoopis Süürias äärmuslaste ridades võitlemas.

Pariisi kohus määras eile Haddadile kahe aasta pikkuse vanglakaristuse terrorismi rahastamise eest, kuna oli toetanud rahaliselt Süürias Islamiriigi ridades võitleva poja tegevust.

Ida-Prantsusmaal elav Haddadi tunnistas Belabbas Bounaga nime kandvale pojale raha saatmist, kuid väitis, et ei olnud teadlik, et sellega äärmuslasi rahastab.

«Mul on raske aru saada, kuidas nad saavad mind terrorismi rahastamises süüdistada,» sõnas Haddadi.

Kohtunik lükkas naise apellatsioonid ümber, öeldes, et Haddadi teadis, et poeg kasutab seda raha Süüriasse reisimiseks.

«Ilma sinu arvestatava abita ei oleks ta saanud nii lihtsalt Süüriasse reisida ja Islamiriigi poolel võidelda,» teatas kohtunik. «Sa rahastasid terroriorganisatsiooni.»

Haddadi kandis Bounagale 2800 eurot, kui ta oli enne Süüriase reisimist Malaisias ravil. Tema sõnul saatis ta raha, et poja ravi eest maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles