Mitu riiki andsid Kataloonia kohta reisihoiatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor teel täna Barcelonas toimunud iseseisvusmeelsete talunike meeleavaldusele.
Traktor teel täna Barcelonas toimunud iseseisvusmeelsete talunike meeleavaldusele. Foto: Francisco Seco / AP / Scanpix

Mitme Euroopa riigi välisministeeriumid hoiatavad oma kodanikke nädalavahetusel illegaalset referendumit lubavasse Kataloonia piirkonda reisimise eest.

Näiteks Saksamaa välisministeerium on värskendanud Hispaaniat puudutavat reisiinfot. Sakslasi hoiatatakse võimalike meeleavalduste eest riigi kirdepiirkonnas Kataloonias ja eriti selle pealinnas Barcelonas ning märgitakse, et protestide ülekäteminek pole välistatud.

Saksa reisihoiatustes soovitatakse vältida meeleavaldusi ja alluda kohalike korrakaitsjate käskudele.

Meeleavaldusi vältida ja politsei suuniseid järgida soovitavad ka Hollandi ja Prantsusmaa välisministeeriumid. Prantslaste hoiatuses märgitakse, et meeleavaldused võivad kesta ka veel päevi pärast 1. oktoobrit, kui iseseisvuslased väidavad end referendumit pidavat ja häirida ühistranspordi tööd.

Poola välisministeerium palub oma kodanikel võimaliku referendumipäeva ümbruses vältida igasuguseid poliitilisi kogunemisi.

Eesti ainuke otselennuliin Hispaaniasse viib samuti Katalooniasse. Ryanair lendab Tallinnast Barcelonast põhja poole jäävasse Girona lennujaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles