USA tervishoiuminister lahkus ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Price.
Tom Price. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

USA presidendi Donald Trumpi administratsiooni tervishoiuminister Thomas Price lahkus ametist, teatas reedel Valge Maja.

"Tervishoiuminister Price esitas varem päeval lahkumisavalduse ja president võttis selle vastu," ütles Valge Maja eestkõneleja Sarah Huckabee Sanders.

Price on 62-aastane arst ja nimetati tervishoiuministriks selle aasta veebruaris.

Price lubas päev varem seoses kasvava skandaaliga kallite eralennukite kasutamise üle valitsuse sõitudeks need kulud omast taskust hüvitada.

"Ma kahetsen muret, mida see on seoses maksumaksja dollarite kasutamisega tekitanud," ütles Price pärast seda, kui president Trump väljendas rahulolematust seoses ministri 26 reisiga eralennukil, mis väidetavalt läksid kokku maksma umbes 400 000 dollarit.

"Täna kirjutan ma välja isikliku tšeki USA rahandusministeeriumile, mis katab minu reisikulud eratšarterlennukitel," lubas minister.

USA meedia andmetel on president kirjeldanud lähikondsetele tervishoiuministrit koormana, kelle tegevus varjutab muu hulgas Trumpi valimislubadust "kuivatada korruptsioonisoo Washingtonis".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles