Somaalias tapsid islamiäärmuslased 20 sõjaväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaabi võitlejad.
Al-Shabaabi võitlejad. Foto: Indian Express

Äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad ründasid reede varahommikul sõjaväebaasi Somaalia lõunaosas Barire linnas, tapsid vähemalt 20 sõdurit ja varastasid suures koguses relvi, ütlesid ametnikud ja pealtnägijad.

Rünnak pealinnast Muqdishost 40 kilomeetrit läänes asuvale baasile algas kahe autopommiplahvatusega, seejärel tungisid mässulised baasi ja avasid tule.

"Seal oli täna hommikul kõva lahing," ütles komandör Mohamed Haji Ali ajakirjanikele, kuid kaotustest ta ei rääkinud.

"Valitsusväed kandsid raskeid kaotusi ja vähemalt 20 sõdurit said surma," kinnitas seevastu kohalik hõimuvanem Abdulahi Haji Mohamed. Mohamedi sõnul toimetati hukkunud kopteriga pealinna.

Kohalike elanike sõnul vedelesid tulevahetuse järel kõikjal sõdurite laibad. Al-Shabaabi võitlejad rüüstasid baasi ning varastasid autosid ja relvi.

Islamistide äärmusrühmitus Al-Shabaab võttis rünnaku eest vastutuse ja väitis, et nende võitlejatel õnnestus tappa vähemalt 30 sõjaväelast.

USA tegi varem sel nädalal Somaalia lõunaosas kolm droonirünnakut, milles sai surma kuus äärmusrühmituse Al- Shabaab liiget. USA Aafrika väejuhatuse avaldusest selgub, et rünnakud tehti pealinnast Muqdishost 260 kilomeetrit lõunas, kuid täpsemat kohta ei ole öeldud.

USA õhurünnakud Al-Qaedaga seotud mässulistele Somaalias on sagenenud sestpeale, kui president Donald Trump kiitis heaks Al- Shabaabi -vastaste sõjaliste operatsioonide laiendamise. Rünnakuid kooskõlastatakse Somaalia valitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles