Venemaal kolm teenistuskaaslast tapnud sõdur lasti maha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõdurid õppustel.
Venemaa sõdurid õppustel. Foto: Vitaly Timkiv/Vitaly Timkiv/TASS

Venemaal reedel kolm teenistuskaaslast tapnud ajateenija osutas kinnipidamisel relvastatud vastupanu ja lasti maha, teatas laupäeva varahommikul kaitseministeeriumi pressiteenistus.

«Kahtlusalune leiti ja piirati sisse. Mees osutas kinnipidamisel relvastatud vastupanu ja ohustas teda jälitanud terrorismivastase üksuse sõjaväelasi, mille tõttu kasutati tema neutraliseerimiseks tulirelvi. Mees sai surmavalt haavata,» kirjeldas sõjaväe eestkõneleja.

Sündmuskohal töötab kaitseministeeriumi uurimisrühm.

Ajateenija avas ööl vastu reedet Amuuri piirkonnas asuvas lasketiirus tule teiste sõjaväelaste pihta, tappes kolm ja haavates veel kaht.

«Üks ohvitser ja kaks ajateenijat said vahejuhtumis surmavalt haavata, veel kaks ajateenijat toimetati haiglasse, kus neile anti vajalikku abi,» täpsustati kaitseministeerium avalduses.

«Tulistaja põgenes lasketiiru territooriumilt koos relvadega,» lisati teates.

Kaitseministeerium saatis sündmuskohale uurimiskomisjoni, mida juhib maavägede staabiülem.

«Kavandatud öise laskmisharjutuse ajal tulistas ajateenija automaadivalangu ajateenijate pihta, kes olid ootamas laskealale minekut,» ütles ministeerium avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles