Kreeka politsei võttis kinni kaheksa inimsmugeldajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka politseijaoskond Türgi piiri lähedal asuvas külas.
Kreeka politseijaoskond Türgi piiri lähedal asuvas külas. Foto: Giannis Papanikos/AP

Kreeka politsei teatas laupäeval, et pidas kinni kaheksa inimest, kes smugeldasid üle Türgi piiri 38 ebaseaduslikku sisserändajat.

Kurjategijad võeti kinni Kreeka põhjaosas nelja erineva politseioperatsiooni käigus.

Migrandid olid pärit Vietnamist, Iraagist, Pakistanist, Süüriast, Afganistanist ja Somaaliast. Inimsmugeldajate seas oli kaks moldaavlast, rumeenlane ja bulgaarlane. Ülejäänud olid kohalikud.

Bulgaaria päritolu autojuhi sõnul olid sisserändajad maksnud Euroopa keskossa toimetamise eest igaüks 2400 eurot.

Politseinike sõnul leiavad samalaadsed vahejuhtumid aset igapäevaselt.

Kahe aasta eest Euroopa Liidus alanud varjupaigataotlejate ümberpaigutamise ja -asustamise programm jõudis teisipäeval lõpule. Euroopa Komisjoni viimastel andmetel toimetati kahe aasta jooksul Kreekast ja Itaaliast teistesse EL-i riikidesse 29 144 inimest.

Eelmisel aastal tugevdas Türgi Euroopa Liiduga sõlmitud leppe alusel kontrolli oma merepiiril ning asus lammutama migrante vedavaid võrgustikke.

Üle Egeuse mere Kreekasse suunduvate migrantide voog peatus seejärel pea täielikult, kuid kasvama hakkas üle Musta mere Türgist Rumeeniasse sõitvate põgenike arv, mis ulatub nüüd sadadeni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles