LAS VEGASE BLOGI: USA reaalsus - 477 päevaga 521 massitulistamist (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Las Vegases leidis pühapäeva õhtul aset USA lähiajaloo ohvriterohkeim massitulistamine, kui 64-aastane Stephen Paddock avas Mandalay Bay hotelli 32. korruselt tule kantrimuusika festivalile kogunenud 22 000 inimese pihta, hukkuid on vähemalt 59, kannatada on saanud 527 inimest.

Las Vegase Stripil Mandalay Bay hotellist üle tee toimunud muusikafestivalil, kus osales vähemalt 22 000 inimest, sai pühapäeva õhtul kella poole üheteistkümne ajal (kohaliku aja järgi) aset leidnud tulistamises CNNi viimastel andmetel surma vähemalt 59 ja vigastada 527 inimest. 

Las Vegase politsei sõnul sooritas Paddock hotelli 32. korrusel, kust too oli teinud kontserti nautinud rahva sekka üle saja lasu, ilmselt enesetapu. Hotellitoast leiti ka mitu relva.

Las Vegase politseijuhi Joseph Lombardo hinnangul oli tulistajaid olnud vaid üks, ent tema kaasosaliseks peetakse ka mehega koos reisinud aasia päritolu naisterahvast Marilou Danley't.

Festivalil osalenud Jon Bessett kirjeldas NBC Newsile, et kella 10 ajal õhtul kohaliku aja järgi kuulis ta laske, aga parajasti laval esinenud USA kantristaar Jason Aldean jätkas mängimist. Kui aga tulistamine jätkus, jooksis bänd lavalt minema ja järgnes täielik kaos.

«Kõik jooksid, inimesi tallati jalgade alla,» rääkis Bessett. Ta jooksis Luxori-nimelise hotelli juurde, osa tema sõpru oli aga ikka veel kontserdialal.

«Me jooksime nii kiiresti, kui suutsime hotelli juurde, aga me ei saanud sinna sisse. Kõik jooksid elu eest peitu,» lausus ta.

Teine festivalil osalenu jagas ka ABC Newsiga, kuidas üks kuulihaava saanu tema käte vahel suri.

Sotsiaalmeediasse postitatud videoklippidelt on näha põgenevaid inimesi ja taustal on kuulda relvatärinat.

Võimud on sulgenud osa Stripist ja osariikidevahelisest maanteest nr 15.

 Las Vegase politsei palub inimestel piirkonnast eemale hoida.

Las Vegase lennuväljal peatati seoses intsidendiga ajutiselt lennud, ent praeguseks on liiklus taastatud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles