Leiti Air France´i lennuki pardasalvesti kest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aastal ookeani kukkunud Air France´i musta kasti kest.
2009. aastal ookeani kukkunud Air France´i musta kasti kest. Foto: SCANPIX

Uurijad leidsid 2009. aastal Atlandi ookeani kukkunud ja 228 inimelu nõudnud Prantsuse lennukompanii Air France´i reisilennuki pardasalvesti kesta.

Kahe aasta eest 1. juunil Atlandi ookeani kukkunud reisilennuki Airbus 330-200 lennuki must kast oli aga tühi, mis tähendab, et lennukatastroofi põhjuste välja selgitamisele lähemale ei jõutud, vahendas BBC.

«Enam kui 12 tundi kestnud Remora 6000 (otsingulaev – toim) esimese sukeldumise käigus leiti pardasalvesti korpus,» teatas Prantsuse uurimis- ja analüüsibüroo tehtud avalduses, mille kohaselt ei leitud aga lennuandmeid sisaldavat ja kaitsvat moodulit.

Büroo kinnitusel on mälumoodul aga hästi kaitstud ja selle leidmisel võib sinna salvestatud informatsioon olla ka ligi kaks aastat pärast õnnetust hästi loetav.

228 inimese, sealhulgas ka ühe Eesti kodaniku elu nõudnud viimase üheksa aasta suurima lennukatastroofi põhjuse väljaselgitamisel on pardasalvestiste andmed võtmetähtsusega. Uurimismeeskond lubas mustade kastide leidmiseks korraldada uue sukeldumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles