Las Vegase tulistajaks osutus 64-aastane endine piloot (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Las Vegase politsei ja kiirabi sündmuspaigal.
Las Vegase politsei ja kiirabi sündmuspaigal. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Ühendriikide ajaloo suurima ohvrite hulgaga tulistamise toimepanija on ametivõimude sõnul 64-aastane Stephen Paddock, vahendab uudistekanal NBC. 

Sündmuspaigast Las Vegasest veidi enam kui 100 kilomeetri kauguselt pärit Paddock oli kohalikele ametivõimudele teada, kuid rahvusvahelise terrorismiga tema tegu ei seostata.

Paddock oli piloot ja talle kuulus kaks lennukit ja Alaska osariigilt saadud jahiluba. Ühendriikide meedia teatel elas ta pensionäride kogukonnas Mesquite linnas asuvas kolmetoalises korteris koos 62-aastase Marilou Danleyga, kes politsei teatel tulistamisega seotud ei ole, vahendab Sky News. Austraalia ajalehe andmetel omab Danley väidetavalt Indoneesia päritolu Danley Austraalia passi. 

Twitteris avaldatud pilt Stephen Paddockist. 

Paddock tappis eile Las Vegases vähemalt 50 inimest, kui avas tule välimuusikafestivalil viibinud 22 000 inimese pihta. Politsei teatel on haiglasse toimetatud enam kui 400 inimest.

Seni pole teada, millist relva endine piloot kasutas, kuid ametivõimude sõnul leiti tema hotellitoast vähemalt 10 erinevat tulirelva.  Paddock viibis tolles hotellitoas 28. septembrist, pole teada kas teenindajatel oli sellele ligipääs või mitte

Paddocki venna sõnul on kogu tema pere šokis, sest tegu oli täiesti normaalse inimesega, kel pidi taolise teo sooritamiseks peas midagi juhtuma, vahendab Briti väljaanne Daily Mail.

Las Vegase politsei otsis täna mõnda aega taga Paddocki arvatavat elukaaslast, keda enam teole kaasa aitamises ei kahtlustata. Seni pole aga teada, kus asub Paddocki auto. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles