Eesti laevakaitsjate teenistuspaigaks võib saada varem juba piraate tabanud Prantsuse alus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laevakaitsemeeskonna pidulik teelesaatmistseremoonia toimus eile Admiral Pitkal.
Eesti laevakaitsemeeskonna pidulik teelesaatmistseremoonia toimus eile Admiral Pitkal. Foto: mil.ee

Täna lendu Djiboutisse alustav Eesti laevakaitsemeeskond, kelle algseks teenistuspaigaks mõeldud fregatt Courbet jäi Liibüa kriisi tõttu Vahemerele, võib praegustel andmetel alustada teenistust Le Nivose’i nimelisel Prantsuse fregatil.


Eesti järjekorras teine Euroopa Liidu Somaalia piraatide vastasele missioonile EUFOR Atalanta saadetav laevakaitsemeeskond läheb igal juhul Prantsuse alusele. Prantsusmaal käis see üksus möödunud nädalal ka nädalapikkusel väljaõppel.

Kümneliikmelist meeskonda juhib leitnant Ivari Sarapuu. Ning kui eelmine – Saksa fregatil Hamburg teeninud Eesti laevakaitsemeeskond – veetis Adeni lahel neli kuud, siis seekordse üksuse teenistus kestab pool aastat. Missioonide pikkuste erinevused on põhjustatud sellest, et sakslaste ja prantslaste sõjalaevade rotatsioonide ajad on erinevad.

1992. aastal teenistust alustanud Le Nivose’i kodusadam on Réunioni saarel. Atalantal on Nivose teeninud ka varem. 2009. aasta 3. mail õnnestus sellel laeval teenivatel Prantsuse mereväelastel Somaalia rannikust 900 kilomeetri kaugusel kätte saada 11 piraati, kes viidi kohtupidamiseks Kenyasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles