Trumpi kaastundeavaldus Las Vegase tulistamisohvritele jäi lahjaks (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikuseminut Valges Majas.
Vaikuseminut Valges Majas. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump avaldas eile kaastunnet Las Vegase rünnaku ohvritele ja nende pereliikmetele,  nimetades veresauna Las Vegase muusikafestivalil puhtaks kurjuseks, kuid ei alustanud debatti tulirelvade omamise üle, vahendab ABC News.

«Eile õhtul avas relvastatud isik tule suure rahvahulga pihta Nevada osariigis Las Vegases peetud kontserdil. Ta mõrvas brutaalselt üle 50 inimese,» sõnas Trump.

Lisaks teatas Valge maja, et Trump, kes omab ka ise Las Vegases hotelli, ja esileedi Melania  külastavad sel nädalal kasiiinolinna, et hukkunutele, nende lähedastele ning kannatanutele kaastunnet avaldada. 

Osade vaatlejate hinnangul jäi aga Trumpi pöördumine rahva poole Las Vegase massitulistamise järel jäi liiga tagasihoidlikuks.

Erinevalt näiteks eelmisest USA presidendist Barack Obamast, kes massitulistamise järel rahva ette astudes kutsus USA kongressi kehtestama karmimaid tulirelvapiiranguid, ei teinud Trump selles suunas ühtegi vihjet.

Ka USA esindajatekoja spiiker Paul Ryan ja senati vabariiklastest enamuse juht Mitch McConnell ei maininud kaastundeavaldustes USA vastuolulist relvapoliitikat.

Enne presidendiks saamist Trump tegelikult pooldas mõningaid relva omamise piiranguid, vahendab ABC News.  

Relvadebatist on saanud USA poliitika üks lõhestavamaid küsimusi, kus tulirelvade piirangute eest seisavad peamiselt demokraadid.

Ka endine presidendikandidaat Hillary Clinton kutsus Las Vegase massitulistamise valguses poliitikuid üles seisma vastu USA rahvusliku relvaühingu (National Rifle Organization - NRA) lobitöö vastu USA Kongressis.

Clintoni avaldus on aga ära teeninud mitme vabariiklase kriitika, kelle sõnul püüab ta sellega panna rahvusliku tragöödia endale poliitilist kasu teenima.

Pühapäeva õhtul sai Las Vegase Stripil kantrikontserdi ajal puhkenud tulistamises surma vähemalt 59 ja haavata üle 500 inimese.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles