Barcelonas avaldas 700 000 inimest meelt keskvõimu vägivalla vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona tänavatel.
Barcelona tänavatel. Foto: Alter Photos/Alter Photos/Sipa USA

Barcelona politsei teatas teisipäeva õhtul, et linnatänavatele kogunes Hispaania valitsuse kasutatud vägivalla vastu meelt avaldama vähemalt 700 000 inimest.

Inimeste kolonnid suundusid kesklinna poole, meeleavaldajad karjusid "Okupatsioonijõud välja!" ja "Tänavad jäävad alati meie omaks!"

Kataloonia president Carles Puigdemont ütles teisipäeval brittide rahvusringhäälingule BBC, et Kataloonia kuulutab iseseisvuse välja selle nädala lõpus või järgmise nädala alguses.

Puigdemontilt küsiti usutluses, et mida ta teeb, kui Hispaania sekkub olukorda ja võtab Kataloonias võimu üle.

"See oleks suur viga, mis muudab kõik," märkis Puigdemont.

Puigdemont kommenteeris olukorda veidi enne Hispaania kuninga kõnet, milles riigipea nimetas iseseisvusreferendumit ebaseaduslikuks ja andis toetuse Madridi keskvalitsusele.

Hispaania kuningas Felipe VI esines teisipäeva õhtul telepöördumisega, milles mõistis hukka Kataloonia liidrite iseseisvuspüüdlused ja nimetas nende käitumist muu hulgas vastutustundetuks.

"Kataloonia liidrite vastutustundetu käitumine seab ohtu Kataloonia ja kogu Hispaania majandusliku ja sotsiaalse stabiilsuse. Nad on ennast täielikult asetanud väljapoole seadusi ja demokraatiat," ütles kuningas.

Kuninga hinnangul rikkusid Kataloonia liidrid Hispaania seadusi ja käitusid ebalojaalselt. Riigipea kinnitas, et on pühendunud Hispaania ühtsuse ja põhiseaduse kaitsele ning annab oma toetuse Hispaania keskvalitsuse pürgimustele takistada Kataloonia iseseisvuspüüdlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles