Video: Leedust startinud Ryanairi lendu Londonisse saatsid hävitajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andy Longhurst / SWNS.com/Scanpix

Suurbritannia saatis arvatava julgeolekuohu tõttu täna Briti kuninglike õhujõudude (RAF) hävituslennukid Typhoon saatma Leedust Kaunase rahvusvahelisest lennujaamast startinud ja algselt Londoni Lutoni lennujaamas maanduma pidanud lennufirma Ryanair reisilennukit, vahendab Reuters. Praeguseks on lennuk turvaliselt maandunud.

Ryanair teatas, et lend suunati ümber pärast seda, kui Leedu võimud said arvatava libateate julgeolekuohust, kuid ei täpsustanud lähemalt, milles see seisnes ega kinnitanud ka algseid teateid, et lennuki pardal oli olnud kahtlane pakk.

«Lennuk maandus Stanstedis ning reisijad transporditakse bussiga Lutonisse kohe, kui see võimalik on,» ütles Ryanairi pressiesindaja.

Üks samal Ryanairi lennul viibinud reisija kirjutas Twitteris: «Kõik lennukis viibinud pidid oma käsipagasi lennuki tagaossa jätma.» Tema sõnul ütles stjuardess talle, et lennukile tehti pommiähvardus juba siis, kui lennuk oli veel Kaunases, vahendas briti tabloidleht Daily Mail.

«Usutakse, et tegemist pole kaaperdamise või terrorismiga,» teatas Essexi politsei.

Pisut enne kella üheksat hommikul peatati kõik lennud 10 minutiks, kuid nüüd jätkub lennuliiklus tavapäraselt.

«RAF võib kinnitada, et saatis täna hommikul Coningsby õhubaasist teele Typhoon tüüpi hävitaja, et saata tsiviillennukit, mis eskorditi turvaliselt Stanstedi lennujaama,» ütles  Briti kuninglike õhujõudude pressiesindaja.

Kaunasest Londoni Lutoni lennujaama lendama pidanud lennuk suunati ümber Londoni Stanstedi lennujaama, sest Suurbritannia puhul on Stansted see lennujaam, kus tegeletakse võimalikku julgeolekuohtu kätkevate lendudega. Ohu minimeerimiseks antakse lennukitele korraldus maanduda Stanstedi terminalihoonest loodes eemalasuvale väljale ehitatud lennurajale.

Kaunasest Londonisse sõitnud Ryanairi lennu trajektoor, mida saatsid Stanstedi lennujaama hävitajad. Allikas: FlightRadar24/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kaunasest Londonisse sõitnud Ryanairi lennu trajektoor, mida saatsid Stanstedi lennujaama hävitajad. Allikas: FlightRadar24/PA Wire/PA Images/Scanpix Foto: FlightRadar24/PA Wire/PA Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles