Postimees Londonis: Westminster Abbey juures on pöörane tunglemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninglikke pulmi ootav mees Westminster Abbey juures
Kuninglikke pulmi ootav mees Westminster Abbey juures Foto: SCANPIX

Londonis viibiva Postimehe ajakirjaniku sõnul käib Westminster Abbey juures pöörane tunglemine ning seal on praktiliselt võimatu liikuda, kuna inimesed telgivad tänava vastaspoolel juba päevi.

Suurem osa kuninglikeks pulmadeks kohale tulnud inimesi sättis end ajakirjaniku sõnul sisse siiski täna varahommikul. Öösel kell 2 peavad aga kõik oma telgid kokku pakkima ning kui arvestada, et laulatus algab kell 11, siis seismist tuleb päris pikalt.

Inimesed on lisaks telkidele kaasa võtnud kummimadratsid, matkatoolid, kaasaskantavad külmikud, vihmavarjud, magamiskotid jpm.

Nad on meisterdanud kõiksugu plakateid ning mõned on end ka väga silmatorkavalt riidesse pannud. Paljud on riietanud end lipuvärvidesse, osa kannab sätendavaid või kividega mütse ja kübaraid, tiaarasid - kõike leiab.

Meediatähelepanu pulmadeks kohale tulnud inimeste vastu on ülisuur ning nemad omakorda jagavad ajakirjanikele meeleldi intervjuusid ja naudivad tähelepanu.

66-aastane Terry Hutt on end lipu sisse mähkinud ja kannab kaelas plakatit, millel kirjas «Palju õnne, prints William ja Catherine. Hip-hip hurraa.»

Küsimusele, miks need pulmad inimestele nii sügavalt korda lähevad, vastas end koos sõpradega juba hommikul kell 5 sisse seadnud Sarah Barnard, et «need on ju kuninglikud pulmad. Kaks inimest, kes armusid ja nüüd abielluvad. Kuna William on Diana poeg. Kõik tulevad kokku ka selleks, et näha, mida noorpaar seljas kannab.»

«Meil on sõbrad Kanadast külas, kes tulid spetsiaalselt selle pärast siia. Et mitte vaadata telekast, vaid elada seda läbi live'is. Et saaks rääkida lastele ja sõpradele. See on ju osa ajaloost.»

Tänaval inimesed laulatust ei näe, kuid tänu väljuhäälditele siiski kuulevad. «Kodus panin ülekande lindistama. Aga näeme Kate’i saabumist ja nende koos lahkumist,» märkis Barnard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles