Türgis mõisteti Erdogani tapmiskatse eest eluks ajaks vangi 34 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erdoğani pooldajad täna Muğla linnas avaldamas toetust kohtuotsusele saata väidetavalt presidenti tapmist kavandanud sõdurid eluks ajaks trellide taha.
Erdoğani pooldajad täna Muğla linnas avaldamas toetust kohtuotsusele saata väidetavalt presidenti tapmist kavandanud sõdurid eluks ajaks trellide taha. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS/Scanpix

Türgi kohus mõistis täna eluks ajaks vangi 34 inimest, keda süüdistatakse president Recep Tayyip Erdoğani tapmise katses eelmisel aastal, teatas kohalik meedia.

Süüdimõistetute seas on ka endine brigaadikindral Gökhan Şahin Sönmezateş, keda süüdistatakse atentaadi organiseerimises. Kõigile 34-le määrati Muğla linna kohtus neljakordne eluaegne vangistus, teatas telekanal TRT Haber.

Kohtuprotsess algas 20. veebruaril ja on üks paljudest 2016. aasta 15. juuli riigipöördekatsega seoses peetavatest kohtuprotsessidest üle Türgi.

Väiksemaid osalisi on juba varem süüdi mõistetud, täna karistuse saanud isikud on esimesed väidetava vandenõu juhtidest.

Nurjunud riigipööre nõudis 249 inimese elu ja võimud on tõotanud kõik süüdlased kohtu ette tuua.

FOTO: OSMAN ORSAL/REUTERS/Scanpix
FOTO: OSMAN ORSAL/REUTERS/Scanpix Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS

Türgi valitsus peab riigipöörde korraldajaks USA-s elavat islamivaimulikku Fethullah Güleni, kes ei ole aga süüd omaks võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles