Marokos peeti narkohaarangus kinni 13 Hispaania kodanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konfiskeeritud narkolast.
Konfiskeeritud narkolast. Foto: FADEL SENNA/AFP

Marokos peeti rekordilise uimastihaarangu käigus kinni 13 marokolasest Hispaania kodanikku, teatasid kolmapäeval võimud.

Politsei konfiskeeris esmaspäeval 2,5 tonni kokaiini, mille tänavaväärtus ulatub sadadesse miljonitesse dollaritesse. Uurijad arvavad, et kokalastis laev saabus Maroko lõunaossa Venezuelast ja kaup oli mõeldud müügiks Euroopas ja Araabia Ühendemiraatides.

Operatsiooni juhtideks peetakse kahte Maroko päritolu Hollandi kodanikku, kes ise istuvad juba alates 2014. aastast vangis, ütles Maroko keskjuurdlusbüroo direktor Abdelhak Khiam.

"Lõuna-Ameerika narkokartellid üritavad praegu salakaubateedena kasutada Saharast lõunasse jäävaid Aafrika riike, kus kontroll pea puudub või on see vähene," rääkis Khiam pressikonverentsil.

Politseinikud näitasid umbes 2500 pakki konfiskeeritud kokaiini. Koos kokaiiniga saadi kätte ka umbes sada kilogrammi hašišit, ecstasy-tablette, tulirelvi ja sularaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles