Las Vegase tulistajal oli broneering ka teise festivali läheduses (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clarki maakonna komissar Steve Sisolak ja politseiülem Joe Lombardo pressikonverentsil.
Clarki maakonna komissar Steve Sisolak ja politseiülem Joe Lombardo pressikonverentsil. Foto: Steve Marcus/AP/Scanpix

Las Vegase politsei sõnul oli 58 inimest tapnud Stephen Paddockil kavas pühapäevase tulistamise järel põgeneda ning ta oli broneerinud toa ka teises hotellis. Lisaks kahtlustatakse, et tal võis olla abilisi.

Las Vegase politseiülema Joseph Lombardo avalikustatud informatsiooni kohaselt võis Stephen Paddock kasutada veretöö korraldamisel kõrvalist abi.

«Kas te arvate, et ta sai kõige sellega ise hakkama?» küsis Lombardo viidates suurele hulgale tulirelvadele ja lõhkeainele, mida Paddock oli enda valdusesse saanud. «Me peame oletama, et tal pidi mingil hetkel abilisi olema.»

Paddocki valdusest leiti 47 tulirelva, tuhandeid padruneid ja suures koguses lõhkeainet.

Politseiülema sõnul broneeris 64-aastane massimõrvar toa ka muusikafestivali Life is Beautiful kõrval, mis toimus Las Vegases nädal enne tulistamise märklauaks saanud Route 91 Harvest kantrifestivali.

Lombardo sõnul on tõendeid sellest, et Paddock kavatses pärast veretööd sündmuspaigalt lahkuda, kuid ei pakkunud oletustesse täpsemat sissevaadet.

Lombardo rääkis pressikonverentsil, mis tekitas rohkem küsimusi kui vastuseid. Tunnistaja motiiv on pärast Paddocki 62-aastase tüdruksõbra Marilou Danley ülekuulamist ja tema arvuti sisuga tutvumist endiselt segane.

Viimaste andmete kohaselt tappis Paddock pühapäevases massitulistamises 58 ja vigastas 489 inimest.

Varem olid uurijad arvamusel, et Paddock tegutses üksi, kuid Lombardo sõnul otsitakse nüüd ka teisi võimalikke kahtlusaluseid.

Paddocki tüdruksõber Marilou Danley on kahtluse alt vabastatud, kuna viibis tulistamise ajal Filipiinidel vanematel külas. Paddock veenis Danleyt riigist lahkuma ja saatis talle 100 000 dollarit.

Lombardo sõnul broneeris Paddock Airbnb-d kasutades toa Ogdeni luksuskorterite kompleksis, kust oli hea ülevaade üle-eelmisel nädalavahetusel toimunud Life is Beautiful festivalile, kus esinesid muuhulgas ka Gorillaz ja Lorde.

Politseiülem ei avaldanud, millal tuba broneeriti ja kas ründaja võis teha seal eelvaatlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles