EL: Liibüast teele asuvate migrantide arv on vähenenud 20 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid teel Liibüast üle Vahemere Euroopasse.
Migrandid teel Liibüast üle Vahemere Euroopasse. Foto: Reuters / Scanpix

Liibüast üle Vahemere Euroopasse teele asuvate ebaseaduslike migrantide arv on sel aastal vähenenud 20 protsenti, ütles inimeste smugeldamist takistavate Euroopa Liidu merejõudude komandör neljapäeval.

"Me oleme näinud Liibüast Euroopasse suunduvate inimeste arvu vähenemist sel aasta, umbes 20 protsenti," ütles Enrico Credendino Tuneesia pealinna Tunise lähedal La Goulette'i sadamas pressikonverentsil.

Suvel vähenes migrantide arv 75 protsenti 2016. aasta sama ajaga võrreldes. Merel hukkunud inimeste arv on aga vähenenud 60 protsenti, ütles EL-i operatsiooni Sophia juht.

Migrantide arvu vähenemine on seotud Liibüa rannavalvele antud abiga. Liibüa sai neli Itaalia patrull-laeva. Samuti on tõhustatud Liibüa rannavalve väljaõpet.

"Selle väljaõppega, mida me oleme andnud, suudavad nad nüüd tõhusamalt patrullida territoriaalvetes, võidelda igat tüüpi kuritegevusega ja päästa ka inimelusid," ütles Credendino.

EL-i suursaadik Tunises Patrice Bergamini kutsus Tuneesiat aitama naaberriiki Liibüat oma teadmistega migratsioonist, et toetada sellega operatsiooni Sophia.

EL alustas smugeldamisvastast operatsiooni 2015. aastal pärast kaht aprillikuist laevaõnnetust, mis nõudsid 1200 migrandi elu.

Operatsiooni raames on seni kinni võetud 117 smugeldajat ja konfiskeeritud 482 alust. Samas on operatsiooni kritiseeritud suutmatuse eest inimsmugeldajaid peatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles