ÜRO: mullu sai relvakonfliktides surma või kannatada üle 8000 lapse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
United Nations Secretary General António Guterres address U.N. Security Council meeting on Myanmar's Rohingya crisis, Thursday Sept. 28, 2017 at U.N. headquarters. (AP Photo/Bebeto Matthews)
United Nations Secretary General António Guterres address U.N. Security Council meeting on Myanmar's Rohingya crisis, Thursday Sept. 28, 2017 at U.N. headquarters. (AP Photo/Bebeto Matthews) Foto: Bebeto Matthews/AP

Maailmas sai eelmisel aastal relvakonfliktides surma või kannatada üle 8000 lapse, ütles ÜRO peasekretär Antonio Guterres neljapäeval, kutsudes konfliktide osapooli tegema enamat laste kaitsmiseks.

ÜRO peasekretär ütles iga-aastases raportis lastest ja relvakonfliktidest, et ÜRO-l on kindlad andmed 3512 lapse surma või haavata saamisest Afganistanis. See arv moodustab rohkem kui 40 protsenti kõigist lapsohvritest ning on kõrgeim kui kunagi varem selles riigis.

Guterres märkis, et laste värbamine ja kasutamine konfliktides rohkem kui kahekordistus Somaalias ja Süürias võrreldes 2015. aastaga.

ÜRO-l on ka andmed 169 vahejuhtumi kohta Lõuna-Sudaanis, kus valitsusväed värbasid ühtekokku vähemalt 1022 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles