Las Vegase tulistaja üritas kütusepaaki õhkida (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivaliala tulistamise järgsel hommikul.
Festivaliala tulistamise järgsel hommikul. Foto: John Locher/AP/Scanpix

Las Vegase muusikafestivalil pühapäeval 58 inimest tapnud Stephen Paddock avas tule ka lennujaama kütusepaagi suunas.

Selgus, et Mandalay Bay hotellist üle tee muusikafestivali külastajate pihta tule avanud Paddock sai pihta ka Las Vegase MCarrani rahvusvahelise lennujaama kütusepaagile. Üks kuul oli läbistanud kütusekonteineri välisseina, teatasid lennujaama ametnikud.

«Pole peaaegu mingit võimalust, et tulistamine võiks kütusepaaki tabades päästa valla tulekahju või plahvatuse,» teatasid ametnikud Facebookis tehtud avalduses.

Lisaks ilmnes, et Paddock üritas osta ka mõni nädal tagasi Phoenixis toimunud relvamessilt jälitatavaid kuule.

Paddock ostis relvamessilt muud laskemoona, kuid pürotehnilise laenguga kuulid, mis jätavad enda taha valgustatud raja, olid välja müüdud.

Uurimisega tegeleva ametniku sõnul oleks jälitatavate kuulide kasutamine taganud pimedas tulistavale Paddockile suurema täpsuse. Samas oleks taoline laskemoon teinud lihtsamaks ka Paddocki asukoha tuvastamise.

Lisaks 23 hotellisviidist leitud relvale oli Paddocki hotelli parklasse jäetud autos ka ligi 25 kilogrammi lõhkeainet ja 1600 padrunit. Taolised avastused kinnitavad politsei kahtlusi, et Paddock ei plaaninud endalt tulistamise järel elu võtta.

«Ta tegi kõik enda võimuses, et näha, kuidas oleks võimalik põgeneda,» ütles Las Vegase politseiülem Joseph Lombardo detaile täpsustamata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles