Postimees Londonis: Londoni tänavatel nauditakse kostüümipidu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed pargis
Inimesed pargis Foto: SCANPIX

Londonis kuninglikku pulmamelu jälgiv Postimehe reporter Inga Höglund teatas, et Londoni kesklinn on inimestest pungil ja paljud on ennast riietanud põnevatesse kostüümidesse.

«Minu selja taga seisab mees, kellel on seljas pikk sametkleit ning peas hall parukas ja loor,» kirjeldas ta.

Reporteri sõnul oli juba hommikul kell 7 (Eestis kell 9) telekast näha, et linnas on kõik kohad inimesi täis ja hästi sinna enam ei mahu.

Nii läks reporteril metroojaamast väljumisele väga palju aega, sest kõik on tulnud suurpäevast osa saama.

«Tänavad on rahvast täis, müüakse lippe, mis on inimestel nii käes kui ka kaelas,» kirjeldas Höglund. «Inimestel on seljas kostüümid ja kõikvõimalikud kübarad nii sulgedega kui ka ilma. Lisaks on näha põnevaid kroone ja kleite.»

Reporter lisas, et parkides on üleval suured teleekraanid, millelt inimesed saavad toimuvat jälgida. Telepildist jäävad aga ilma londonlased, kes on tee äärde kogunenud, et üritada näha Westminster Abbeysse siirduvat pruutpaari. Need inimesed peavad kuulama, mida teatatakse läbi valjuhääldite.

«Näiteks on hotelli juures, kus peatus Kate Middleton, kogunenud seltskond, kes püüdis esimesena näha tema klieti,» sõnas ta. «Nii kui inimesed märkasid, et printsess istub autosse, läks selline kisa lahti, et uskumatu. Selline festival, et hulluks võib minna.»

Höglundi sõnul tänaseks lubatud paduvihma ei paista, küll aga on ilm udune.

Briti prints William ja ta kihlatu Kate Middleton abielluvad täna Westminster Abbeys.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles