Sudaan tervitas USA otsust lõpetada sanktsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudaani insener Ahmed Abdallah avaldas lootust, et majandusaktsioonide lõppemisega kasvab heaolu ja jõukus riigis.
Sudaani insener Ahmed Abdallah avaldas lootust, et majandusaktsioonide lõppemisega kasvab heaolu ja jõukus riigis. Foto: ASHRAF SHAZLY/AFP

Sudaan tervitas reedel USA otsust lõpetada oma paarkümmend aastat kestnud kaubandusembargo ja majandussanktsioonid Hartumi vastu.

"Sudaani liidrid, Sudaani valitsus ja Sudaani rahvas tervitavad USA presidendi Donald Trumpi positiivset otsust täielikult tühistada majandussanktsioonid," edastas riiklik uudisteagentuur SUNA välisministeeriumi avaldust.

USA välisminister Rex Tillerson väljastas otsust kinnitava avalduse. Välisministeeriumi eestkõneleja Heather Nauert täpsustas, et ostus jõustub 12. oktoobril.

Anonüümsust palunud allikad ütlesid juba neljapäeval, et USA ametnikud kaaluvad Sudaani pikaajaliste sanktsioonide tühistamist, tunnustades sellega kaua rahvusvahelise põlu all olnud riigi edusamme aastakümneid kestnud sõjategevuse ja vägivalla vastu võitlemisel.

Ühendriigid on kutsunud Sudaani tegema veelgi rohkem ära inimõiguste ja humanitaarabiga seotud valdkondade raames. Trumpi administratsioon tunnustas Sudaani edusamme neis valdkonnis. Sudaan jäeti siiski välisministeeriumi niinimetatud musta nimekirja riikidest, mis toetavad terrorismi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles