Virumaa firma laieneb kitsal ajal Lätti

, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti tütarfirma Lajos LV tegevjuht Edvins Korps (esiplaanil) ja ASi Lajos omanik Einar Vallbaum saadavad Kundast Läti poole teele multilift-tüüpi veoauto.
Läti tütarfirma Lajos LV tegevjuht Edvins Korps (esiplaanil) ja ASi Lajos omanik Einar Vallbaum saadavad Kundast Läti poole teele multilift-tüüpi veoauto. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Ajal, kui firmad tõmbavad ettevõtmisi koomale, alustas Kundas paiknev rahvusvaheliste ja riigisiseste kaubavedudega tegelev autotranspordifirma Lajos laienemist Lätti, üritades järgida Vene transiidiäri eeskuju.


Esmaspäeval asus Kundast Läti poole teele kaks multilift-tüüpi veoautot, mis sõitsid Lajose Lätti asutatud tütarfirma Lajos LV käsutusse, kirjutab Virumaa Teataja.

«Lätti mineku tingis asjaolu, et sealne ärimaastik on oluliselt suurem, võrreldes Eestiga,» ütles firma Lajos asutaja ja omanik Einar Vallbaum.

«Peamine põhjus on aga see, et rahvusvahelised kaubavood on hakanud kulgema Läti sadamate kaudu. See osa Vene transiidiärist, mis Eestis on kokku kuivanud, käib nüüd põhiliselt läbi Läti.»

«Majanduslanguse ajal pole mõtet käed rüpes istuda. Tuleb laieneda ja riske hajutada, et majanduse uue tõusutsükli alguses võiks firma jätkata senisest tugevamalt positsioonilt. Seni olime oma arengus liialt Eesti-kesksed,» kommenteeris Vallbaum.

Firmal pole kavas laieneda üksnes Lätti. Ka Soome ja Leedu turul plaanitakse kanda kinnitada.

«Ideaalne, kui suudame tulevikus oma tütarfirmadega kohal olla ka kõikides endistes liiduvabariikides,» ütles Vallbaum.

Kundas on Lajosel praegu 30 kaubaveoautot ja osa masinapargist kavatsetakse Eestis säilitada. Firma laienedes Lätti liisitakse juurde ka uusi autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles