Ghana pealinnas sai kütuseplahvatustes surma mitmeid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedias levinud kaader plahvatusest.
Sotsiaalmeedias levinud kaader plahvatusest. Foto: twitter

Ghana pealinnas Accras kärgatas laupäeval õhtul kaks tugevat plahvatust kütusehoidlas ja selle kõrval asuvas bensiinijaamas, surma sai mitmeid inimesi, teatasid politsei ja kohalikud elanikud.

Viimastel andmetel lendas õhku vähemalt üks kütuseveok. Ohvrite arv on täpsustamisel.

Kohalike kirjeldusel lõid leegid öötaeva valgeks ja inimesed põgenesid paanikas ümbruskonnast. Kohaliku meedia teatel põles täielikult maha mitmeid sõidukeid.

Politsei eestkõneleja Efia Tenge sõnul kõmatasid plahvatused linna kirdeosas asuvas Legoni piirkonnas kella poole kaheksa ajal õhtul.

"Ma elan ise Legonis ja kuulsin kahte plahvatust. Kogu mu maja vappus," ütles Tenge.

Accra linnavõimud soovitasid inimestel piirkonnast eemale hoida. Sündmuskohale saadeti hulgaliselt tuletõrje- ja kiirabibrigaade ning rohkem kui 200 politseiametnikku, kes kogu ümbruse eraldasid.

Sotsiaalmeedias levivatel fotodel võis näha linna kohale kerkivat suurt tuleseent ja jooksvaid inimesi.

Ghana informatsiooniministri Kojo Oppong-Nkrumahi sõnul on põleng saadud kontrolli alla.

"On veel vara rääkida ohrvite arvust, kuid pole kahtlust, et mitmed inimesed hukkusid. Samuti pole teada õnnetuse põhjused. Me uurime asja," rääkis minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles