Türgi sõdurid ja Süüria džihadistid pidasid tulevahetuse piirialal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõjaväelased Idlibi piirkonda saabumas.
Türgi sõjaväelased Idlibi piirkonda saabumas. Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Türgi-Süüria piiril pidasid täna tulevahetuse Süüria džihadistid ja Türgi sõdurid, teatas pealtnägija ja vabaühendus.

Türgimeelsed Süüria mässulised viivad Idlibi provintsis läbi uut sõjalist operatsiooni, sõnas Türgi president Recep Tayyip Erdoğan laupäeval. Operatsiooni juhib Ankara-meelne Vaba Süüria Armee (FSA) ja on suunatud endise Al-Qaeda Süüria haru Hayat Tahrir al-Sham (HTS) vastu.

Türgi teeb džihadistide kontrolli all olevas Idlibis koostööd Venemaaga deeskalatsioonitsooni loomisel, milles lepiti kokku Süüria rahukõnelustel Astanas.

Täna hommikul avasid HTSi võitlejad tule Türgi vägede pihta, kes eemaldasid lõigu müürist, mis eraldab Süüria Idlibi provintsi Türgist, teatasid pealtnägijad ja Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

«Tõsine tulevahetus jätkub, kuid Erdoğani poolt välja kuulutatud sõjaline operatsioon pole veel tõenäoliselt alanud,» teatas vabaühendus.

Idlibi relvarahutsoon on viimane jõustamata tsoon neljast. Selle loomist on takistanud HTSi tugev vastupanu. Idlibi tsoon hõlmab mässuliste valduses olevat Idlibi provintsi ning osa Latakia, Hama ja Aleppo piirkonnast.

Süürias on alates kodusõja puhkemisest 2011. aastal hukkunud üle 330 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles