Pildid: Barcelonas avaldasid sajad tuhanded meelt ühtse Hispaania poolt (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kataloonia regionaalpealinnas Barcelonas avaldasid sajad tuhanded inimesed  meelt Kataloonia iseseisvumise vastu ja ühtse Hispaania poolt.

Munitsipaalpolitsei sõnul osales meeleavaldusel umbes 350 000 inimest.

Meeleavalduse korraldanud Kataloonia iseseisvumise vastase rühmituse Societat Civil Catalana (SCC) andmeil osales sellel 930 000-950 000 inimest. SCC sõnul esindab ühendus katalaanide vaikivat iseseisvumisvastast enamust.

Paljudel keskväljakule kogunenutel olid kaasas Kataloonia ja Hispaania lipud. Mõned neist hüüdsid: «Ärge laske end eksitada, Kataloonia on Hispaania!» Lisaks kutsuti üles vangistama Kataloonia presidenti Carles Puigdemonti.

Reedel avaldati 1. oktoobril toimunud iseseisvusreferendumi lõplik tulemus, millest selgus, et iseseisvumist toetas 90 protsenti hääletanutest. Valimisosalus oli 43 protsenti.

Hispaania keskvõim peab referendumit õigustühiseks ega tunnusta seda.

Kataloonia parlament lubab homme koguneda ja arutada iseseisvumist. Hispaania peaminister Mariano Rajoy on öelnud, et ei luba Kataloonial Hispaaniast lahku lüüa.

Viimased arvamusküsitlused enne referendumit näitasid, et Kataloonia 7,5 miljonist elanikust umbes pooled toetasid iseseisvumist ja pooled mitte. Pärast referendumil toimunud vägivalda arvatakse, et Hispaania keskvõimu vastased meeleolud kasvasid, kuid selle mõju iseseisvumise toetusele pole esialgu teada.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles