Politsei: Loimaa raharöövi juhiti vanglast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Edela-Soomes Loimaa linnas aset leidnud rahaveoauto röövimiskatset lahendav keskkriminaalpolitsei uurija Teijo Ristola rääkis, et röövimist juhiti vanglast.

Ristola sõnul istub üks röövimiskatse põhifiguuridest trellide taga Liedo röövimiskatse ja Soome Panga Turu filiaali röövimise eest, vahendas YLE.

Uurija jutu järgi pole haruldane, et Soome kinnipidamisasutusest juhitakse mingeid kuritegusid.

Politseinikud pidasid neli arvatavat kurjategijat kinni eile hilisõhtul otse sündmuspaigal, ülejäänud kolm võeti kinni mujal. Mehed olid ohtlikud ja korralikult relvastatud.

Seitsme kahtlusaluse seas on üks eestlane ja kuus soomlast. Neist kaks on seotud Liedos ja Turus Soome Panga filiaali juures 2007. aastal aset leidnud raharöövi ja röövimiskatsega.

Seoses intsidendiga Loimaas tegid politseinikud laiaulatuslikke läbiotsimisi Lahti lähistel ja Helsingi ümbruses. Varem kinnipeetud põhifiguur viiakse täna üle Turusse.

Politsei hoidis saadud vihje tõttu kuritegelikul jõugul silma peal eelmise aasta lõpust saadik. Korrakaitsejõud olid Loimaa linnas kohal enne, kui kurjategijate valge kaubik saabus Euromarketi juurde.

Kurjategijate huvi oli seotud turvafirma G4S rahaveoautoga, mille lastiks oli suhteliselt suur rahasumma ja mis pidi Turust saabuma Loimaa linna.

Ristola sõnul on gruppi kuulunud mehed elukutselised kurjategijad ja neist mõni on seotud ka motorattajõuguga.

Turu politseiülem Tapio Huttunen väljendas lootust, et kuriteo kavandamise karistamine kerkib üles uues parlamendis. Eduskunna eelmine koosseis seda ei arutanud.

Huttunen rõhutas, et kuriteo planeerimine on muudetud seadusega karistatavaks näiteks Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles