USA lennutas kaks pommitajat üle Korea poolsaare

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
B-1B Lancer.
B-1B Lancer. Foto: Joshua Smoot/AFP/Scanpix

USA lennutas ööl vastu tänast kaks raskepommitajat üle Korea poolsaare osana esimesest öisest õhuväeõppusest Jaapani ja Lõuna-Koreaga, teatasid USA õhujõud.

Kaks Guamil baseeruvat pommitajat B-1B Lancer lendasid Jaapani mere lähistel, ütles USA Vaikse ookeani õhujõudude väejuhatus.

«Lendamine ja harjutamine öösel koos meie liitlastega turvalisel, efektiivsel viisil on oluline võimekus, mida jagavad USA, Jaapan ja Korea Vabariik. Sellega lihvitakse kolme riigi lendurite taktikalisi oskusi,» ütles major Patrick Applegate.

Lõuna-Korea kaitseametnikud ütlesid täna, et pommitajad matkisid õhk-maa-tüüpi raketi tulistamist kahe Lõuna-Korea hävitajaga Jaapani mere kohal.

Neli lennukit lendasid pärast matkitud tulistamist üle poolsaare ja harjutasid tulistamist Kollasel merel. Seejärel naasid pommitajad alalistesse baasidesse, ütles Lõuna-Korea ühendväejuhatus.

Õppus oli osa rutiinsest treeningust, mille eesmärk on tugevdada heidutust Põhja-Korea tuumaohtude vastu, lisas väejuhatus.

USA pommitajad pidasid ka Jaapani õhujõududega õppuse, mida USA nimetas järjestikuseks kahepoolseks missiooniks.

Ülelend toimus ajal, mil USA ründeallveelaev USS Tuckson saabus Lõuna-Korea Jinhae sadamasse, ütles USA Vaikse ookeani väejuhatus. Avalduses ei öeldud, millal allveelaev poolsaarelt lahkub.

Eelmine USA pommitajate lend üle Korea poolsaare toimus 17 päeva eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles