Saatmata tekstsõnumist sai testament (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud pilt ei ole juhtumiga seotud.
Kasutatud pilt ei ole juhtumiga seotud. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/Scanpix

Austraalias leidis aset kummaline juhtum, mille käigus arvestati surnud mehe poolt saatmata jäänud tekstsõnumit testamendina, kirjutab Telegraph.

Enne enesetapu sooritamist kirjutas 55-aastane mees sõnumi, mille kohaselt tahtis ta jätta kogu vara oma vennale ja vennapojale. Sõnumit ta ära ei saatnud ja see oli salvestatud hoopis mustandina.

«Sina ja (vennapoeg) hoidke kõik, mis mul on. Maja ja pensionimaksed. Viige mu tuhk aeda. Natuke sularaha televiisori taga ja veidi pangas...minu testament,» kirjutas mees.

Queenslandi osariigi seaduste kohaselt peab kehtiv testament olema allkirjastatud kahe täisealise tunnistaja juuresolekul, aga 2006. aastal tehtud seadusemuudatuse järel tehti nõuded leebemaks ja nüüd aktsepteeritakse ka mitte nii formaalseid dokumente.

Enesetapu sooritanud mehe abikaasa väitis kohtus, et hoopis tema peaks päranduse endale saama, sest mees ei saatnud viimast tekstsõnumit ära. Kohtunik Susan Browni hinnangul jääb jõusse siiski kirjutatud tekstsõnum.

Kuna mees nimetas tekstsõnumit oma testamendiks, siis kohtuniku sõnul näitab see surnud mehe soovi, et viimast kirjatükki loetaks õiguslikuks dokumendiks.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles