Prantsusmaal peeti kuu alguse noarünnakuga seoses kinni kaks meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marseillei´s mõrvatud Mauranne ja Laura matustel, kes olid mõlemad 20-aastased.
Marseillei´s mõrvatud Mauranne ja Laura matustel, kes olid mõlemad 20-aastased. Foto: BERTRAND LANGLOIS/AFP

Prantsuse politsei pidas kuu alguses Marseille´i linnas aset leidnud noarünnakuga seoses kinni kaks meest, teatasid kolmapäeval kohtuallikad.

Tuneesia päritoli 29-aastane Ahmed Hanachi tappis 1. oktoobril Saint-Charlesi rongijaamas noaga kaks naist ja politsei lasi ta pärast seda maha.

Kahtlusalused peeti kinni teisipäeval Touloni linnas, mis asub Marseille´ist 65 kilomeetri kaugusel idas. Üks meestest on 24- ja teine 29-aastane. Mehed olid kinnivõtmise ajal koos.

"See 24-aastane mees võis majutada mõrtsukat tema reiside ajal Touloni," ütles kohtuallikas.

Rünnaku eest on võtnud vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik, kuid politsei pole uurimise käigus otseseid seoseid avastanud.

Politsei keskendus alguses Hanachi perekonnale ja pidas kinni neli selle meesliiget, kelledest kaks on praeguseks vabastatud. Vennad Anouar ja Anis Hanachi peeti kinni Šveitsis ja Itaalias ning ootavad väljaandmist. Kahtlustatakse, et rünnakuga võis otseselt seotud olla Anis, kes võitles kunagi Iraagis ja Süürias pühasõdalaste ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles