Iraagis sai terrorirünnakus surma vähemalt 11 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hīt.
Hīt. Foto: Wikipedia/Creative Commons

Iraagis kärgatas kolmapäeval tugev plahvatus Anbari provintsis asuvas Hiti linnas, surma sai vähemalt 11 ja haavata 15 inimest, teatasid võimuesindajad.

Uudisteagentuuri AP andmetel olid kõik ohvrid tsiviilisikud, kes istusid kohvikus.

Politsei info kohaselt lasi ennast rahva seas õhku enesetaputerrorist.

Iraagi väed võitlevad regioonis sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik vastu. Hit jääb sõjategevuse piirkonnast umbes 160 kilomeetri kaugusele.

Moskva süüdistas teisipäeval Ühendriike õhurünnakute vähendamises pühasõdalastele Iraagis, et lasta neil liikuda Süüriasse võitlema Venemaa toetusega Süüria valitsusvägedega.

Süüria režiim püüab tõrjuda äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadiste välja riigi idaosa Deir Ezzori provintsist, kuid Iraagist saabuvad lisajõud on suurendanud vastupanu osutavate pühasõdalaste arvu, ütles Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov ajakirjanikele. 

USA kaitseministeerium lükkas Venemaa väited järsult tagasi ja kinnitas, et koalitsiooni õhurünnakute arv IS-i sihtmärkidele pole vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles