Kim Jong-nami mõrvas kahtlustatakse veel nelja inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-nami tapmises süüdistatav vietnamlanna Doan Thi Huong.
Kim Jong-nami tapmises süüdistatav vietnamlanna Doan Thi Huong. Foto: Sadiq Asyraf/AP/Scanpix

Malaisia politseinik avaldas täna, et Põhja-Korea liidri poolvenna Kim Jong-nami tapmises kahtlustatuna kohtu alla antud naisi on lennujaama turvakaamera salvestuses näha kahe mehega, kes arvatavasti andsid neile mõrvaks kasutatud närvimürki VX.

Kohtus esitatud videol on näha vietnamlasest kahtlusalust Doan Thi Huongi kõndimas lennujaamas koos pesapallimütsi kandva mehega. Indoneeslasest kahtlusalune Siti Aisyah aga kohtub enne rünnakut lennujaama kohvikus ühe teise mehega.

Meeste nägusid ei ole hästi näha.

Uurija Wan Azirul Niz Che Wan Aziz rääkis meestest kui härra Y-st ja härra Changist. Tema arvates määrisid mehed naiste käed närvimürgiga kokku ja nood kandsid seejärel õlise aine Kimi näole.

Kimi rünnati 13. veebruari hommikuse tipptunni ajal Kuala Lumpuri lennujaama lahkuvate lendude terminalis. Tema näolt ja riietelt leiti väike kogus närvimürki VX, millest aga piisas tema tapmiseks.

Kõnealused kaks meest on Wan Aziruli sõnul nelja veel vabaduses viibiva inimese hulgas, keda prokuratuur süüdistab seotuses naiste kavatsusega tappa Põhja-Korea liidri poolvend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles