Medvedev tahab jagada terroristid erinevate vanglate vahel ära

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev
Vene president Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev teeb riigiduumale ettepaneku muuta karistusseadustikku selliselt, et terrorismis või ekstremismis süüdi mõistetud inimese saaks saata ükskõik millisesse Venemaa vanglasse.

Praeguste seaduste järgi saadetakse kurjategija karistust kandma oma kodukohale lähimasse kinnipidamisasutusse, vahendas RIA Novosti.

Riigipea ettepanek lubas terroristi või äärmuslase saata suvalisse vanglasse või kolooniasse Venemaal.

Medvedev selgitas, et selle ettepaneku idee on vältida mässuliste suurt osakaalu teatud regioonide kinnipidamisasutustes.

Lisaks soovib riigipea, et raskes kuriteos süüdi mõistetud inimesi võiks ühest vanglast teise toimetada. Praeguste seaduste järgi istusid kurjategijad terve karistusaja ära ühes kinnipidamisasutuses.

See ei ole esimene kord, kui president Medvedev tahab karistusseadustikku viia sisse parandusi. Aastal 2010 viidi seadustikku muudatused, mis karmistavad nii terroristidele kui nende kaasosalistele määratavaid karistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles