Malaisia netikommentaatorid nõuavad Rõivase väljaandmist (36)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas Postimehe otsestuudios.
Taavi Rõivas Postimehe otsestuudios. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eile skandaaliks puhkenud endise peaministri Taavi Rõivase ärivisiit Malaisiasse leidis kajastust ka kohalikus meedias, kus netikommentaatorid nõudsid nii parlamendi asespiikri väljaandmist kui kiitsid tublisid eestlasi aususe eest.

Väljaanne Malaysia Chronicle kirjutab, et Rõivase käitumine oli metsik ning eesti mehed suutsid endast jätta äärmiselt halva mulje.

Pärast visiidi ametliku osa lõppu liikusid delegatsiooniliikmed edasi kohalikku baari, kus nendega liitusid nii Malaisias töötavad eestlased kui visiidil kohatud inimesed.

Väljaanne viitas Eesti meediale, kirjutades, et üks delegatsiooni meesliige kallas joogiga üle naise, kellega ta vestles ja lausus: «Ma tahtsin sind märjaks teha».

Lisaks kajastas ajaleht ka kurikuulsat basseinijuhtumit, kus delegatsiooni liige väidetavalt ühe naise vette lükkas.

Juhtumi märkis ära ka väljaanne Free Malaysia Today, mis tõi välja, et kümnepäevast visiiti juhtinud Rõivas vabandas ebasobiva käitumise eest.

Malaysia Kini refereeris juhtunu tagajärgi põhjalikumalt ja märkis, et intsident tõi kaasa endise parlamendi aseesimehe tagasiastumise.

Ekraanitõmmis väljaandest Malaysia Kini.
Ekraanitõmmis väljaandest Malaysia Kini. Foto: Ekraanitõmmis

Väljaande kommentaaride sektsioonis valitsevad seinast-seina arvamused. On neid, kes kutsuvad kannatanud naisi üles tunnistusi andma, et politsei saaks alustada uurimust seksuaalse ahistamise osas.

«Ma kahtlen, et neil Eesti delegaatidel on täielik diplomaatiline puutumatus. Kui leidub piisavat tõestusmaterjali seksuaalse rünnaku kohta, tehakse nende kohta väljaandmise nõue».

Teine kommentaator süüdistas aga poliitsüsteemi ja valijaid: «Võibolla peaksite te tagurlikud moraliseerijad tunnistama reaalsust, et need iseloomujooned, mida te liidrite juures otsite, on samad, mis naiste väärkohtlejatel. Äkki te eelistate mõnda seniilset vanatoid, kes ei ole kaugel eunuhhiks hakkamisest.»

Sama kommentaator jätkas: «Noored ambitsioonikad malai naised teevad kõik, et pääseda sellest põrguurkast, mille nende vanemad on siia loonud. Hea välimusega, prestiižne Euroopa mees on ideaalne pääsetee, mis ei nõua mingit pingutust... ainult seda, et sa oled naine.»

Samas kiidavad inimesed ka seda, et Eesti delegatsiooni liikmed on avalikult vabandanud, mitte nagu Malaisia liidrid, kes tõde rahva eest peidavad.

Twitteris kirjutas üks kasutaja aga, et Rõivas ahistas naist hotellis.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles