Moskva mure: USA süsteem katab kõik Vene rakettide lennutrajektoorid (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola ja USA sõdurid Sochaczewi baasis.
Poola ja USA sõdurid Sochaczewi baasis. Foto: AGENCJA GAZETA/Reuters/Scanpix

USA raketirünnaku hoiatussüsteem jälgib kõiki võimalikke Ühendriikide suunas tulistatud Vene rakettide trajektoore, kurtis Vene kaitseministeerium eile.

«USA tuumaraketilöögi hoiatussüsteemi radarid katavad kõik võimalikud Vene ballistiliste rakettide USA-suunalised lennutrajektoorid,» kurtis Vene kaitseministeeriumi esindaja Aleksandr Jemeljanov ÜRO peaassamblee esimeses komitees Vene-Hiina raketitõrje teabetunnis.

Ta näitas USA radarijaamade seirepiiriga slaidi. «See hõlmab samahästi kui kogu Venemaa. Need jaamad suudavad jälgida mandritevaheliste ja allveelaevade ballistiliste rakettide lennuteekonda ja anda raketitõrjekompleksitele sihtimissuuniseid,» ütles Jemeljanov.

«Alaska lähedal asuva mobiilse mereradarikompleksi, Rumeenia ja Poola jaamade ning raketitõrjelaevade teabesüsteemide rakendamine suurendab tugevasti Vene rakettide avastamise ja allatulistamise võimalusi,» jätkas Jemeljanov, nentides, et USA saab kasutada Rumeenias ja Poolas asuvaid raketitõrjekomplekse ka tiibrakettide tulistamiseks, sihtides kogu Venemaa Euroopa-osa.

«Väited, et maa peal kaotavad Mk-41 laskeseadmed suutlikkuse tulistada tiibrakette, ei ole kuigi veenvad. Tõrjerakettide asendamine Euroopas Tomahawkidega saab toimuda kiiresti ja varjatult. Sel juhul jääb tiibrakettide sihtimisalasse kogu Venemaa Euroopa-osa,» ütles ta, väites, et USA raketitõrjekilp hävitab rahvusvahelise julgeolekusüsteemi ning selle osade paigutamine teistesse riikidesse seab ohtu nende endi julgeoleku.

Vene kaitseministeeriumi hinnangul on USA-l viie aasta pärast tuhatkond tõrjeraketti, millega saab hävitada ka tehiskaaslasi.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles