Viis aastat Talibani käes vangis olnud USA-Kanada pere vabastati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmises detsembris avaldatud video Caitlan Colemanist ja Joshua Boylest kahe pojaga.
Eelmises detsembris avaldatud video Caitlan Colemanist ja Joshua Boylest kahe pojaga. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Pakistani sõdurid vabastasid eile viis aastat Afganistani Talibani käes vangis viibinud USA-Kanada perekonna.

USA kodanik Caitlan Coleman ja tema kanadalasest abikaasa Joshua Boyle rööviti 2012. aastal Afganistanis rännates. Vangistuses sündis paarile kolm last.

Eile teatas Pakistani sõjavägi, et perekond päästeti Afganistani piiri lähedalt Pakistani kirdeosas asuvas Kuraami piirkonnas läbi viidud operatsiooni käigus. Kohalik sõjavägi sai USA ametnikelt perekonna asukoha kohta luureandmeid.

Sõjaväe sõnul olid USA luureagentuurid perekonna jälgi ajanud Afganistanis ning kolmapäeval toimetati vangistatud pere üle piiri Kurramisse.

«Eile vabastas Ühendriikide valitsus koostöös Pakistani valitsusega Boyle-Colemani perekonna Pakistanist vangistusest,» teatas president Donald Trump avalduses, nimetades päästeoperatsiooni positiivse hetkena USA-Pakistani sidemetes.

Afganistani Talibaniga koostööd tegev Haqqani rühmitus avaldas varem vangiustuses viibinud paarist ka mitmeid videoid.

Viimane video, mis avaldati möödunud aasta detsembris, näitas paari kahe pisipojaga.

Röövimise hetkel laspseootel olnud Coleman anus toona kafkaliku luupainaja lõpetamist.

USA kaitseminister James Mattis kiitis Pakistani eduka päästeoperatsiooni eest, kus tulevahetuses tapeti ka Talibani liikmetest pantvangistajad.

Kanada välisminister Chrystia Freeland sõnas, et tema valitsus on väga kergendatud ning tänas Ühendriike, Afganistani ja Pakistani nende panuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles