Seadusega pahuksis olev Petry tahab luua uue erakonna

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimasel ajal on Frauke Petry jäänud korduvalt kaamerate ette koos oma poja, väikese Ferdinandiga.
Viimasel ajal on Frauke Petry jäänud korduvalt kaamerate ette koos oma poja, väikese Ferdinandiga. Foto: Robert Michael/imago/Scanpix

Pärast eelmisel kuul toimunud Saksamaa parlamendivalimisi šokeeris riigi üldsust üks parempopulistliku Alternatiiv Saksamaale (AfD) liidreid Frauke Petry, kes pärast valituks osutumist otsustas erakonnast lahkuda. Nüüd on Petry taas ära teeninud AfD viha.

Kui erakonnast lahkuda otsustas Petry seetõttu, et ei kavatsenud koos AfD äärmuslike liikmetega parlamenti minna ega olnud erakonna tuleviku suhtes kuigi positiivselt meelestatud, on seekordne pahameel tingitud hoopis teisest põhjusest.

Nimelt on Saksamaa meedia teatanud, et nende andmetel on Petry otsustanud luua uue erakonna, mille nimeks saab Sinine Partei (Die Blaue Partei). Ametnike sõnul asutati erakond 17. septembril ehk täpselt üks nädal enne parlamendivalimisi Saksamaal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles