Galerii: Rootsi kuningas tähistas juubelit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnipäevalaps Carl XVI Gustaf tervitab rootslasi kuningalossi juures Stockholmis. Riigipea kõrval seisab tema poeg prints Carl Philip.
Sünnipäevalaps Carl XVI Gustaf tervitab rootslasi kuningalossi juures Stockholmis. Riigipea kõrval seisab tema poeg prints Carl Philip. Foto: SCANPIX

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf tähistas eile 65. sünnipäeva ja tõotas, et ei lähe veel pensionile.

Rootslased oli kogunenud Stockholmis kuningapalee juurde, et tervitada oma monarhi. Lehvisid riigilipud ja kõmisesid suurtükid.

Sünnipäeva tähistamisel osales ka kroonprintsess Victoria koos abikaasa prints Danieliga, kes oli päev varem viibinud Londonis prints Williami ja Kate Middletoni laulatusel.

Sünnipäeva eel uudisteagentuurile TT antud intervjuus ütles kuningas, et ta ei kavatse lähitulevikus erru minna. «Ma ei plaani veel linde toitma hakata. Monarh täitab oma kohustusi seni, kuni ta vaim on terve.»

30. aprillil 1946. aastal sündinud Carl XVI Gustaf on Rootsi kuningas alates 15. septembrist 1973.

Mullu detsembris läbi viidud küsitluse järgi soovib et kaks kolmandikku vastanutest näha Carl XVI Gustafi pensionile minekut ja trooni loovutamist kroonprintsess Victoriale.

Kui Victoria kunagi troonile pääseb, siis saab temast esimene kuninganna Bernadotte’ide dünastias, mis on Rootsit valitsenud alates 1818. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles