Põhja-Korea valmistub uueks raketikatsetuseks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un visiidil Wonsani sõjaväebaasi.
Kim Jong-un visiidil Wonsani sõjaväebaasi. Foto: KCNA KCNA/REUTERS/sCANPIX

Põhja-Korea valmistub katsetama ballistilist raketti enne USA ja Lõuna-Korea ühiseid mereväeõppusi, kirjutas Lõuna-Korea ajaleht täna valitsusallikale viidates.

USA merevägi teatas eile, et järgmisel nädalal peetakse õppused, millest võtab osa nende lennukikandja. Tegemist on järjekordse jõudemonstratsiooniga Põhja-Korea tuumakatsetuste tõttu süvenenud pingete olukorras.

Õppused ärritavad Pyongyangi, kes ei ole eelmistel kordadel neile vastamata jätnud.

Ajaleht Donga Ilbo kirjutas valitsusallikatele viidates, et sateliidipildid näitavad, kuidas Pyongyangi lähedalt ja Põhja-Phyongani provintsis angaarist välja toodud ballistilistilisi rakette stardiplatvormidele asetatakse.

USA ja Lõuna-Korea sõjaväeametnikud kahtlustavad, et Põhja-Korea valmistub katsetama rakette, mis ulatuvad Ühendriikide territooriumini, lisas leht.

Nendeks võivad olla mandritevaheline ballistiline rakett (ICBM) Hwasong-14, mis suudab lennata Alaskani või keskmaarakett Hwasong-12, millega Pyongyang ähvardas augustis USA Vaikse ookeani territooriumit Guami.

Pole ka võimatu, et katsetada kavatsetakse hoopis uut ICBM-i Hwasong-13, mille lennuulatus on suurem kui eelmisel kahel ja mis võib jõuda USA läänerannikuni, kirjutas ajaleht.

Kaitseministeeriumi esindaja keeldus teadet kommenteerimast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles