IS-i süürlastest võitlejatel, tsivilistidel lubatakse Raqqast lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YPG võitleja vaatamas koalitsioonivägede õhurünnaku tagajärgi Raqqa linnas
YPG võitleja vaatamas koalitsioonivägede õhurünnaku tagajärgi Raqqa linnas Foto: GORAN TOMASEVIC/REUTERS

Süüriast Raqqa linnast lahkub laupäeval evakuatsioonileppe alusel konvoi, mille pardal on tsiviilisikud ja äärmusrühmituse Islamiriik (IS) süürlastest, kuid mitte väliskodanikest võitlejad, teatasid USA juhitud koalitsioon ja kohalik ametnik.

Raqqas toimuvad lahingud IS-i viimaste positsioonide pärast ning koalitsioon teatas, et kohalike ametnike ja hõimujuhtide sõlmitud kokkuleppega tahetakse «minimeerida tsiviilohvreid»

Koalitsiooni sõnul jäid leppest välja IS-i välisvõitlejad, kuid teates ei mainitud eraldi, kas lepe hõlmab IS-i süürlastest võitlejaid.

Leppe sõlmimist laupäeval kinnitanud kohaliku Raqqa nõukogu ametnik Omar Alloush ütles, et lepe hõlmab IS-i süürlastest võitlejaid.

Koalitsioon teatas, et ei olnud kõneluste osapool, kuid «usub, et see päästab elusid» ning lubab USA toetatud Süüria Demokraatlikel Jõududel (SDF) keskenduda IS-i seljatamisele Raqqas viisil, milles tsiviilisikute hukkumine on võimalikult vähetõenäoline.

Neljapäeval sõlmitud lepe lubab SDF-il üle vaadata ja otsida läbi kõik piirkonnast lahkujad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles