Maiparaadil Moskvas nõuti tööd ja korralikku palka

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubandustöötajate ametiühingu esindajad nõudsid Moskvas sotsiaalsete õiguste ja tööliste huvide kaitsmist.
Kaubandustöötajate ametiühingu esindajad nõudsid Moskvas sotsiaalsete õiguste ja tööliste huvide kaitsmist. Foto: SCANPIX

Ametiühingute ja võimupartei Ühtne Venemaa ühismiitingule Moskvas kogunes täna kümneid tuhandeid inimesi.

Sõltumatute ametiühingute föderatsiooni (FNPR) esimehe Mihhail Šmakovi sõnul osales demonstratsioonil 30 000 inimest, vahendas RIA Novosti. Moskva siseasjadeosakonna hinnangul oli inimesi umbes 25 000.

Aktsioon toimus loosungi «Vääriliste töökohtade ja töötasude poolt!» all.

Kokkutulnute ees esinenud Šmakov nõudis firmadelt sotsiaalsete kohustuste täitmist. «Kui äritegevusel puudub igasugune sotsiaalne vastutus, siis tuleb selline bisnis oma kätte haarata, natsionaliseerida ja anda pärast seda niisuguste omanike kätte, kes võtavad omale sotsiaalseid kohustusi,» rääkis ta.

Ta kritiseeris ideed kehtestada Venemaal 60-tunnine töönädal.

Sellise mõttega oli varem tulnud lagedale suurärimees Mihhail Prohhorov. Tema idee seises sellest, et inimene võiks töötada ühe tööandja juures nädalas 60 tundi, sellest 20 tundi kohakaasluse aluse.

President Dmitri Medvedev on kinnitanud, et töönädalat Venemaal ei pikendata.

Miitingul astus üles Moskva linnapea Sergei Sobjanin, kes on ka Ühtse Venemaa Moskva poliitnõukogu sekretär. Ta lubas kõrgepalgalisi töökohti, kindlustada elanikele kvaliteetne arstiabi ja haridus, arendada ühiskondlikku transporti.

Sobjanin lubas, et hakkab «võitlema ametnike altkäemaksuvõtmise ja osavõtmatuse vastu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles