Ametnik: Raqqa evakueerimislepe hõlmab ka IS-i välisvõitlejaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A fighter of Christian Syriac militia that battles the Islamic State group under the banner of the U.S.-backed Syrian Democratic Forces, burns an IS flag on the front line on the western side of Raqqa, northeast Syria, Monday, July 17, 2017. U.S.-backed Syrian fighters fought Islamic State militants in the heart of Raqqa, the extremists' self-styled capital, as scores of civilians fled areas controlled by the group. (AP Photo/Hussein Malla)
A fighter of Christian Syriac militia that battles the Islamic State group under the banner of the U.S.-backed Syrian Democratic Forces, burns an IS flag on the front line on the western side of Raqqa, northeast Syria, Monday, July 17, 2017. U.S.-backed Syrian fighters fought Islamic State militants in the heart of Raqqa, the extremists' self-styled capital, as scores of civilians fled areas controlled by the group. (AP Photo/Hussein Malla) Foto: Hussein Malla/AP

Süüriast Raqqa linnast lubatakse lahkuda äärmusrühmituse Islamiriik (IS) süürlastest ja välisriigi kodanikest võitlejatel, ütles kõrge kohalik ametnik AFP-le laupäeval.

Raqqa kodanikenõukogu kaasjuht Omar Alloush ütles, et hõimujuhtide ja kohalike ametnike vahendatud leppe alusel lubatakse linnast lahkuda IS-i võitlejatel ja tsiviilisikutel.

USA juhitud koalitsioon ütles varem, et lepe ei hõlma IS-i välisvõitlejaid, kuid Alloushi sõnul «hõlmab lepe ka (IS-i) välisvõitlejaid». Varem ütles sarnaselt USA koalitsiooni teatele, et lepe hõlmab vaid süürlastest võitlejaid.

Raqqa oli mõned aastad IS-i niinimetatud kalifaadi pealinn, aga USA toetatud Süüria Demokraatlike Jõud on nüüdseks hõivanud linnast üle 90 protsendi ja lahingud käivad viimastes IS-i kontrollitud linnajagudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles