Mironov nõudmisest astuda tagasi: olen sellega harjunud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov
Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov Foto: SCANPIX

Vene parlamendi ülemkoja ehk Föderatsiooninõukogu esimeest Sergei Mironovit ei üllata võimupartei Ühtse Venemaa Peterburi esinduse nõudmine tema tagasiastumisest.

«Mind saadetakse juba kümme aastat regulaarselt ehk siis umbes kord poole aasta jooksul erru. Võiks öelda, et olen sellega harjunud,» rääkis Mironov täna Peterburis ajakirjanikele, vahendas Interfax.

See, et järjekordne jutukeerutus tema võimaliku tagandamise üle sai hoo sisse 1. mail, lisab Mironovi sõnul olukorrale teatavat pikantsust.

Teatavasti tähistatakse 1. mail Venemaal töörahvapüha ja rahvarohketel demonstratsioonidel nõutakse tööd ja palka.

Ühtse Venemaa ülemnõukogu presiidiumi sekretäri asetäitja Juri Šuvalov ütles ITAR-TASSile, et Mironovi tagandamise nõudmine on seotud parteidevaheliste kokkulepete rikkumisega.

«See seisukoht on täiesti põhjendatud, kuna nad (partei Peterburi esindus) on korduvalt öelnud, et esitavad nõudmise (Mironovi lahkumise kohta) vastulausena juhul, kui Õiglane Venemaa astub välja terava kriitikaga ametis oleva kuberneri aadressil,» rääkis Šuvalov ITAR-TASSile.

«Seetõttu on jutt partei poliitilisest positsioonist, mis kaitseb võimuparteina oma tööd,» selgitas ta.

Mironov on erakonna Õiglane Venemaa juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles