Otsepilt: Orkaan Ophelia liigub otse Iirimaa suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis windy.com lehelt

Iirimaa ilmateenistus on väljastanud kõige kõrgema taseme tormihoiatuse, sest saareriigile läheneb Atlandi ookeani kohal moodustunud orkaan Ophelia, vahendab Independent.

Eile möödus torm Portugalile kuuluvatest Assoori saartest, kus Ophelia tuulepuhangute kiiruseks mõõdeti 50 meetrit sekundis, mis vastab kolmanda kategooria tormile.

Homme hommikuks, kui Ophelia Iirimaa kohale jõuab, on see nõrgenenud ega anna enam troopilise tormi mõõtu välja, kuid toob kaasa siiski tugeva tuule ja ilmaolud muutuvad tormiseks, teatasid meteoroloogid.

Tegemist on võimsaima tormiga pärast 1961. aastat, kui Iirimaad raputanud torm Debbie nõudis vähemalt 15 inimelu, vahendab Irish Times.

Ophelia tuulehood võivad ulatuda 22 kuni 36 m/sek, tekitades suure tõenäosusega nii elektri- kui levikatkestusi ja räsides hooneid ning muutes keeruliseks liiklemise nii maanteedel kui ka merel, sest oodata on märkimisväärset veetaseme tõusu. Haridusministreerium on soovitanud ka piirkondades, mida torm enim puudutab, hoida homme kooliuksed suletuna.

Iirimaalt liigub torm edasi Šotimaa suunas.

Jälgi otsepildis Ophelia liikumist:

Ophelia on tänavuse Atlandi orkaanihooaja 15. nimega torm. Hooaeg kestab eeldatavasti novembri lõpuni.

Kolm suurt orkaani - Harvey, Irma ja Maria - laastasid rängalt Kariibi mere saari ja USA rannikut.

Meteoroloogide andmetel on Ophelia kõige võimsam orkaan, mis on sattunud Atlandi ookeanil nii kaugele itta ja esimene pärast 1939. aastat, mis on liikunud nii kaugele põhja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles