Donald Trumpi šansid tagasivalituks saada ei ole sugugi väikesed

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Al Drago/RS/MPI/Capital Pictures/SCANPIX

Vaadates USA poliitikat makrotasandilt, üleriiklikke arvamusuuringute põhjal, tunduvad president Donald Trumpi aktsiad üha langevat, kuid mikrotasandilt paistab olukord teissugune. Juba on ka demokraatidest strateegide seas neid, kes peavad tõenäoliseks, et Trump valitakse ametisse tagasi ning ta jääb Ameerika ja maailma poliitika keskmesse veel aastateks.

Arvamusbaromeetrite järgi halveneb Trumpi seis pidevalt. Vaid neljandik ameeriklastest leiab, et riik liigub õigel kursil. Viimase viie kuuga on nii arvajate arv vähenenud kümme protsenti ja eriti nähtavalt vabariiklaste seas: kui juunis pidas 60 protsenti konservatiivse partei poolt hääletanutest presidendi poliitilist suunda õigeks, siis nüüd annab sellele positiivse hinnangu 44 protsenti vabariiklastest.

Ligi kolm neljandikku samale Associated Pressi ja Chicago Ülikooli NORC keskuse äsjasele küsitlusele vastanuist ei pea Trumpi tasakaalukaks ja tugevaks juhiks. Üldplaanis annab 67 protsenti ameeriklastest presidendi tegevusele miinusmärgiga hinnangu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles