Välismaa lühiuudised 16.10.2017

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: Reuters / Scanpix

TSITAAT

Kõik ei pea kaasa tegema.

Saksa kantsleri Angela Merkeli sõnul saab Euroopa Liit vastuolulistes valdkondades edasi liikuda isegi juhul, kui mõni liikmesriik tahab kõrvale jääda.

Iraan kritiseeris Trumpi

USA presidendi Donald Trumpi otsus mitte anda kinnitust 2015. aastal sõlmitud Iraani tuumalepingule ja jätta edasised otsused Ühendriikide kongressi otsustada, rikkus tuumalepet, ütles eile Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif eile, kes hoiatas vastusammudega. Teised tuumaleppe osalised – Ühendkuningriik, Prantsusmaa, Saksamaa, Hiina ja Venemaa – nõudsid leppele truuks jäämist. Trump teatas möödunud nädala reedel peetud kõnes veel sanktsioonide kehtestamisest Iraani Revolutsioonikaardile, kuid ei nimetanud seda siiski terrorirühmituseks. Kongress peab nüüd kahe kuu jooksul otsustama, kas Iraani vastased majandussanktsioonid võetakse taas kasutusse. Sanktsioonide rakendamine tähendaks ühtasi tuumaleppest taandumist. AFP/BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles