Austrias on kantsleriks tõusmas 31-aastane Wunderkind (1)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Kurz käis koos kaaslasega valimas Viinis.
Sebastian Kurz käis koos kaaslasega valimas Viinis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Austrias toimunud erakorralistel üldvalimistel võidutses eile õhtul avaldatud esialgsete tulemuste järgi välisminister Sebastian Kurzi juhitav konservatiivne Rahvapartei (ÖVP).

Arvatakse, et eile õhtul Kurzi telefonitsi valimisvõidu puhul õnnitlenud eesti juurtega president Alexander Van der Bellen teeb esimesena valitsuse moodustamise ettepaneku just talle ja hüüdnime Wunderkind (saksa keeles imelaps) pälvinud 31-aastasest Kurzist saab Euroopa noorim valitsusjuht.

Vaatlejad usuvad, et Kurz alustab kõnelusi valitsuse moodustamiseks parempopulistlikuks peetava Vabadusparteiga (FPÖ). Esialgsete tulemuste järgi oli Vabaduspartei lähedal oma ajaloo parima saavutuse kordamisele ja võitles sotsiaaldemokraatidega (SPÖ) teise koha eest. Kahe erakonna toetus oli pea võrdne ja lõplik jõudude vahekord võib selguda alles lähipäevil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles